Algemeen

Op 26 februari 2017 vindt de tweede editie van de Vondel Run plaats in het Vondelpark in Amsterdam. Om deze tweede editie zo speciaal mogelijk te maken halen we alles uit de kast om het succes van de eerste editie nog eens flink te overtreffen! Dit jaar hebben we ruimte voor een select aantal deelnemers, dus houd de website en Facebook pagina in de gaten om er zeker van te zijn een startbewijs te kunnen bemachtigen voor de Vondel Run!

Parcours
Er wordt gestart voor de horecagelegenheid van Vondelpark3. Vanaf daar gaat de loop met de klok mee het grote rondje van het Vondelpark af. Deelnemers hebben de keuze uit drie afstanden: de 3,3 km (één rondje). De 6,7 km (twee rondjes) en de 10 km (drie rondjes). De start en de finish zijn voor Vondelpark3. Alle deelnemers starten tegelijk.

Tijdregistratie
Iedere deelnemer ontvangt een persoonlijk startnummer met chip. Deze is voorafgaand aan de loop op te halen bij de wedstrijdtafel in Vondelpark3. Klik hier voor een routebeschrijving naar Vondelpark3. Door middel van het chipsysteem en de registratiematten die in het park worden neergelegd wordt van iedere deelnemer de tijd geregistreerd.

Dagschema
Alle deelnemers zijn vanaf 09:30 welkom bij Vondelpark3. Daar kun je de wedstrijdtafel vinden om je startbewijs met chip op te halen. Om 11:00 gaat de run van start. De start is voor het terras van Vondelpark3. De deelnemers lopen vanaf daar met de klok mee het grote rondje van het Vondelpark af. Er zal tijdens de loop een drinkpost zijn waar deelnemers drinken krijgen van vrijwilligers van de Vondel Run. Bij de finish ontvangt iedere deelnemer een medaille. Om 12:30 verwachten we dat alle deelnemers binnen zijn. Hierna verzamelen we met alle deelnemers weer bij Vondelpark3 voor de prijsuitreiking. Voor de 10 km ontvangt de snelste dame en snelste heer een prijs.

Regels

Er zijn deze editie van de Vondel Run een hoop vrijwilligers die meehelpen om alles zo goed mogelijk te laten verlopen. Daarbij wordt extreem veel zorg uitgedragen aan de leefbaarheid van het Vondelpark. We raden deelnemers af om met de auto naar het evenement te komen. In de buurt van het Vondelpark is nauwelijks parkeergelegenheid en de parkeertarieven zijn hoog, ook op zondag. We raden iedereen aan om met de fiets of openbaar vervoer het evenement aan te doen. Bij het verzamelpunt in Vondelpark3 is voldoende plaats om je fiets veilig te parkeren zonder andere gebruikers van het park te hinderen.

Wellicht in overvloede willen we ook alle deelnemers verzoeken eventueel afval netjes in vuilcontainers te deponeren. Als we er met z’n allen voor zorgen dat het park en alle andere gebruikers van het park geen overlast van de Vondel Run ondervinden zal dit enorm bijdragen aan de sterke fundering van een nieuw hardloopevenement met potentie.